Cea mai tare intrebare de logica pe care am reusit s-o rezolv :D


Se dau 8 bile albe total identice ca aspect. Una dintre ele este diferita ca greutate, mai grea sau usoara cu 2 grame.

Avand la indemana o balanta sa se gaseasca din numai doua cantariri (si metoda de cantarire) ce bila este diferita.

 Astept raspunsul la comentarii

7 răspunsuri to “Cea mai tare intrebare de logica pe care am reusit s-o rezolv :D”

  1. gabrielastefan Says:

    E tareeee simpla:
    1. Pui cate 3 bile in fiecare din talerele balantei. Daca raman in echilibru e clar ca 1 din bilele ramase e cea mai grea/usoara. solutia e simpla: pui si acel rand de bile peste cele 3 si astfel stii care e cea pe care o cauti.
    2. Pui cate 3 bile in fiecare din talerele balantei. In cazul in care in unul din tal;ere se va afla bila mai grea sau mai usoara, e clar ca talerul se va inclina. Se ajunge la: din cele 3 bile pui pe cele 2 talere cate 1. Daca exista echilibru, e clar ca bila ramasa e cea cautata. Daca se inclina unul din talere e clar ca cea cautata e pe taler.
    ALTA LA RAND TE ROG….:))))

  2. cosmina.alexandra Says:

    daca nu stii ca plila e ori mai usoara ori mai grea , atunci cum stii ce grup de 3 bile puse pe balanta sa alegi? adica alegi bilele cu greutate mai mare sau bilele mai usoare. trebuie sa stii daca are ori cu 2 grame i plus ori in minus sa stii ce grup de bile alegi nu?

  3. cosmina.alexandra Says:

    scuze de greseala mai sus, am vrut sa scriu bila la inceput acolo. 😛

  4. Alex Says:

    Eu zic ca nu e asa simplu .. 😕 Daca punem 3 pe un taler, si 3 pe altul, de unde stim in care se afla bila cu mai grea sau mai usoara ? ( sa presupunem ca ea e pe unul din acele talere.) Nu se stie daca e mai grea sau mai usoara.

  5. Alex Says:

    Eu zic asa . 😕 .. Luam bilele si le punem pe rand pe cantar. Cand masa aratata de cantar este alta decat cea normala, inseamna ca ultima bila pusa, e bila cu problema. Exemplu : Presupunem ca o bila normala are 1kg. Punem 1 bila, iar cantarul va arata 1 kg, la a 2-a bila, cantarul va arata 2 kg, iar daca de exemplu la a 3-a bila daca, cantarul va arata 3.002 kg / 2.998 kg, atunci a 3-a bila este cea mai grea/usoara. Nu stiu daca se considera doar o cantarire, dar eu asa am gandit. 😕

  6. lupul fumuriu Says:

    testul e facut pe genunchi…nu indica niciun punct de reper fata de care sa te raportezi,ca sa gasesti raspunsul.e clar ca sunt multe capete tari in lumea astea,autointitulate oameni de stiinta.huuuuuoooo!


Lasă un comentariu